Մեղրի լաբորատոր փորձարկում
Այլ ծառայություններ
- Լաբորատոր փորձարկումներ
- Ներմուծողների համար
- Արտահանողների համար
- Պետական գրանցում (ՍՈ)
- Խորհրդատվություն
- Մեթոդի մշակում և վալիդացում
- Դասընթացներ
- Փորձարկման կանոնակարգ՝ ՄՄ 0021
- Փորձարկման տևողություն՝ 7 oր
- Տրամադրվող փաստաթուղթ՝ փորձարկման արձանագրություն
Լաբորատոր փորձարկման նպատակը
Մեղրի լաբորատոր փորձարկման արդյունքները կարևոր են թե՛ արտադրողների, թե՛ սպառողների համար: Դրանք երաշխավորում են արտադրանքի որակը, անվտանգությունը և համապատասխանությունը ինչպես միջազգային, այնպես էլ տեղական սննդամթերքի ստանդարտներին: Լաբորատոր ստուգումները հնարավորություն են տալիս գնահատել մեղրի համապատասխանությունը ՄՄ ՏԿ 021 տեխնիկական կանոնակարգին:
Փորձարկվող ցուցանիշներ
Մեղրի լաբորատոր փորձարկումն ընդգրկում է մի շարք կարևոր ցուցանիշներ, որոնք երաշխավորում են դրա անվտանգությունն ու որակը.
- Ծանր մետաղների վերլուծություն – արսենի, կապարի, կադմիումի առկայության գնահատում;
- Շաքարների համամասնության որոշում – ֆրուկտոզա, գլյուկոզա, սախարոզա;
- Թունաքիմիկատների հայտնաբերում – ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ, ՀՔՑՀ իզոմերներ;
- Հակաբիոտիկների հայտնաբերում – հնարավոր մնացորդային նյութերի վերլուծություն;
- Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի մակարդակի ստուգում – մեղրի թարմության և մշակման ճշգրտման նպատակով;
- Ջրի պարունակության որոշում – մեղրի խտության և պահպանման հատկությունների գնահատում:
- Բորբոսասնկերի հայտնաբերում
Այս լաբորատոր ստուգումները անհրաժեշտ են մեղրի արտադրողների, ներմուծողների, արտահանողների և վերահսկող մարմինների համար: Փորձարկումները կարևոր են ինչպես ներքին շուկայում վաճառքի, այնպես էլ միջազգային առևտրային գործընթացների ընթացքում համապատասխանության հաստատման համար:
Փորձարկման արդյունքների տրամադրում
Փորձարկման արդյունքների հիման վրա տրամադրված արձանագրությունը հանդիսանում է պաշտոնական փաստաթուղթ, որը պահանջվում է արտադրանքի շրջանառության, ինչպես նաև արտահանման և ներկրման համար: Այն ապահովում է արտադրանքի որակի և անվտանգության համապատասխանությունը սահմանված չափանիշներին՝ նպաստելով դրա վստահելիությանն ու մրցունակությանը շուկայում.

